De grönas djurfientlighet

Under senare tid har många, bland annat då den miljöpartistiska TV-kanalen SVT, propagerat för en särskild extraskatt på kött och andra tvångsåtgärder för att minska köttkonsumtionen, eftersom det sägs vara en ”klimatbov”.

Men varför skulle det vara det? Är det så att själva ätandet av kött släpper ut ”växthusgaser”? Nej. Är det så att slakterier eller charkuterier genererar mer ”växthusgaser” än andra livsmedelsindustrier eller industrier i allmänhet? Nej.

Vad de nästan aldrig säger är att det grundas på att existensen av djuren vi får köttet från är något som innebär ökade utsläpp, särskilt då när det gäller nötkreatur vars matsmältningssystem sägs vara en stor ”klimatbov”.

Så när de gröna säger att vi borde äta mindre kött i ”klimatets” namn så menar de egentligen att antalet djur i allmänhet och nötkreatur i synnerhet borde minskas. De ogillar helt enkelt att det är så många djur, särskilt då alltså kossor.

Det är inte heller den enda fråga där de grönas klimatideologi går i strid med omsorg om djuren. Vindkraft, som ofta lanseras som alternativ till kärnkraft och fossila bränslen, dödar ett betydande antal fåglar och fladdermöss varje år.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s