Islam, homofobi och vänsterns hyckleri

Som de flesta nog noterat är det så kallad pridevecka i Stockholm nu. Jag har inga starka känslor angående det, varken för eller emot. Jag är heterosexuell, men är helt för att homosexuella ska få lika rättigheter, och också emot all form av förtryck och sämre behandling på basis av deras sexuella läggning. Lyckligtvis har lika rättigheter redan uppnåtts i Sverige. Frågan är då vad det ska manifesteras för eller emot?

Två svar som ges när man frågar de som är entusiastiska inför det är att det fortfarande finns homofober i Sverige och det andra är att förföljelse pågår i andra länder. Vad som få i den officiella hbtq-rörelsen vill medge är att inte minst i Sverige, men också mestadels utomlands är homofobi ett muslimskt problem. Koranen säger i inga oklara termer att inte bara är homosexualitet en synd, det bör bestraffas med döden, så alla muslimer som tar sin religion på allvar ”bör” förespråka det. Samtliga 10 länder (ej medräknat Islamiska Staten och andra jihadiströrelser vars styre inte är internationellt erkänt) i världen som har dödsstraff för homosexualitet är muslimska. Och även om det finns muslimska länder där homosexualitet är tillåtet så utmärker sig samtliga dessa för att vara relativt sekulära och/eller ha en relativt stor andel ickemuslimer i befolkningen (som Turkiet och Libanon) och inte ens bland dessa finns det något land som har fulla rättigheter för homosexuella inklusive exempelvis rätten för homosexuella att gifta sig med varandra, eller ens ingå ”registrerade partnerskap”.

Muslimer som tar sin religion på allvar är förstås inte de enda som är homofoba. Även om de flesta länder som kriminaliserat homosexualitet är muslimska finns det ett antal ickemuslimska länder som också kriminaliserat homosexualitet, de flesta i Afrika (dock utan att ha dödsstraff för det). Även judar och kristna (och anhängare av andra större religioner) som tar vad som står i deras religiösa böcker om homosexualitet på för stort allvar är det.

Exempel på det om judar såg vi häromdagen när en ultraortodox jude anföll ett pridetåg i Jerusalem beväpnad med kniv. Till skillnad från alla andra stater i Mellanöstern (utom då som sagt mestadels Turkiet och Libanon) som själva utför de flesta angrepp på homosexuella (och underlåter att straffa privatpersoner som utför sånt) så kommer den israeliska staten dock att hårt straffa angriparen.

Det mest extrema och bisarra exemplet på kristna homofober är den lilla sekten Westboro Baptist Church (som bara har några tiotals medlemmar, de flesta av vilka är släkt med grundaren Fred Phelps) eller ”godhatesfags” som deras hemsida heter, som inte bara förespråkar dödsstraff för homosexualitet utan även hyllar att (vanligen heterosexuella) invånare i länder som respekterar homosexuellas rättigheter dödas. Exempel på det var att uttryckte glädje över att svenskar dog i tsunamin i Thailand 2004 och att de trakasserar de anhöriga till dödade amerikanska soldater genom att dyka upp vid begravningarna och hylla dödsfallen. Och en del kyrkor, de allra flesta i Afrika, förespråkar förbud mot homosexualitet. Och i de marginaliserade och mycket små nazistiska sekterna så existerar också grov homofobi.

Men nazism är som tur var ett ytterst marginellt fenomen i Sverige (”Svenskarnas parti” fick mindre än en promille av rösterna i senaste valet och är nu dessutom nedlagt pga dess lednings besvikelse över valresultatet) och även kristen homofobi är ett rätt så marginellt fenomen numera, för att då inte tala om hur få ultraortodoxt judiska homofober det finns i Sverige. Allra minst är de grupperna ett problem i Stockholms innerstad, där paraden hålls.

Däremot finns det en hel del (kanske inte majoriteten, men ett betydande antal) personer i områden med hög andel muslimer som kanske inte vill gå så långt som de muslimskt fundamentalistiska regimerna i exempelvis Saudiarabien, Islamiska Staten och Iran (bilden nedan är en referens till tidigare iranske presidenten Ahmadinejads påstående att det inte finns några homosexuella i Iran) och halshugga, hänga eller slänga homosexuella från höga byggnader, men som ändå tar vad som står i Koranen om homosexuella på tillräckligt stort allvar för att ha grovt homofoba attityder.

Så om man tror att prideparader är något som motverkar homofobi, så är det faktiskt mest logiskt att hålla dem i de områden där problemet med homofobi är som störst. I Sverige är det definitivt inte Stockholms innerstad utan snarare muslimtäta områden i exempelvis Stockholm.

Så personer som verkligen vill motverka homofobi borde därför applådera ”Pride Järva”. Men inte bara inte deltog eller ens välkomnade vänsteraktivister det, vissa demonstrerade emot det! Varför? På grund av att det skapade en motsättning i dess skeva världsbild, i vilken ”vita heterosexuella ickemuslimska män” (ännu mer så om de är höginkomsttagare och medelålders) är roten till allt ont och allt förtryck och när det då påpekas att synen inom Islam på homosexuella och kvinnor är rätt så förtryckande, då skapar det förvirring och irritation inom vänstern. Att påpeka att vissa officiella offergrupper kan förtrycka andra officiella offergrupper är ”att ställa en grupp mot varandra”, som om deras retorik mot ”vita heterosexuella män” inte är det.

Annonser

6 thoughts on “Islam, homofobi och vänsterns hyckleri

 1. Jag önskar att ”ni” slutar att kalla oss som inte
  delar synen på Pride och HBT för homofober.
  Hörde ett avsnitt av ”Allvarligt talat” (P1) där Horace Engdahl talade om just det. Hur fel det är att sätta en stämpel på dom som inte delar din syn.

 2. Intressant. Men hur förklarar du då att IS, Saudiarabien, Iran med flera muslimska länder som påstår sig grunda sin lagstiftning på koranen har dödsstraff för homosexualitet? Vad är det de har feltolkat?

 3. När politiska partier har olika åsikter så är det fullt adepterat! Men i samhället måste man ha samma åsikter som media!?
  Religion liknar politiska partier!
  Har man en politisk inställning som stämmer överens med vänsterpartiet, så kan man inte vara medlem i moderaterna!
  Likadant är det i religionen! Sympatiserar du inte med någon religion så kan du inte kräva att den skall adepterat dej!
  MEN det gäller också religionen! Församlingen kan inte ställa krav på folk som inte delar församlingens tro!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s