Asylsökande ”flyr inte för sina liv”, de vill få en högre inkomst

Det hävdas ofta att den snabbt växande strömmen av bidragsinvandrare som försöker ta sig till norra Europa (främst Tyskland och Sverige) ”flyr för sina liv” och att det därför vore småaktigt eller ”hjärtlöst” att påpeka kostnaderna för skattebetalarna för detta, och att det skulle vara skäl att öppna för obegränsad bidragsinvandring. Det är dock felaktigt

Det var nog förvisso troligen fråga om att fly för livet när de tog sig ur inbördeskrigets Syrien till Turkiet. Men när de försöker ta sig vidare till främst Tyskland och Sverige handlar det inte om att fly för livet, utan att få mer pengar. Det borde vara uppenbart för alla med grundläggande kunskaper om geografi och krigsförhållanden.

För i Turkiet är det inte något krig. Inte heller är det något krig i de många andra länder som finns däremellan som Grekland, Bulgarien, Makedonien, Serbien, Ungern o.s.v. Anledningen till att de är så angelägna om att ta sig norrut är alltså definitivt inte en vilja att rädda sina liv (som de uppmärksammade dödsfallen visar ökar det tvärtom risken för att de ska dö).

Så de asylsökandes motiv för att komma utan för att de i länder som Tyskland och Sverige kommer att få en högre inkomst.

Det går förvisso  inte att klandra dem för att de vill ha mer pengar, det vill nästan alla . Problemet är att asylinvandring sker på våran bekostnad, inte bara initialt (även om kostnaderna är som högst just då), utan mer permanent då till och med efter många år då asylinvandrare först efter 7 år nått 50% sysselsättningsgrad (första året var det endast 3%) , att jämföra med över 80% för personer som saknar utländsk bakgrund. Till det kommer att de som ändå har ett arbete har 41% lägre genomsnittsinkomst, vilket innebär att de betalar mycket lägre skatt. Och med större antal och allt lägre bildningsnivå lär de siffrorna bli allt värre.

Men liberalisera arbetsmarknaden då, säger Migro-liberalerna. Javisst, det vore bra, jag är för det, men då invandringen försvagar stödet för borgerligheten genom att en förkrossande majoritet (nära 90%) av det växande antalet asylinvandrarna röstar vänster och då det driver en allt högre andel av de infödda till att stödja SD, så gör asylinvandringen en sådan liberalisering mindre, inte mer, sannolik.

Annonser

One thought on “Asylsökande ”flyr inte för sina liv”, de vill få en högre inkomst

  1. Visst vore det trevligt att kunna tro att det blir en mjuklandning och inte en kollaps?
    Som du säger är det svårt att se hur det skulle gå till med allt fler röster på vänstern eller ”Folkhemsnostalgikerna”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s