Rationalitetens kollaps

Jag är häpen över den hysteri som uppstått över bilden på ett barn till en far,som när de försökte via illegala medel ta sig till EU, eller mer specifikt Sverige dött.

Verkligen, alltså? Anser någon på fullt allvar att en grafisk representation av något vi redan visste om borde förändra något? Oavsett vad man tycker om hur det bör lösas (och det finns en synnerligen effektiv lösning som minskat dödsfallen till noll, men innebär motsatsen till vad vänsterjournalister förespråkar), så är poängen att vi redan visste om att tusentals barn (och ännu fler vuxna) dog på det sättet. Att grafisk representation av något vi redan vet om förstärker det känslomässiga intrycket av det är mänskligt (det gäller även mig), men därifrån till att vilja ändra sin åsikt på grund av det? Det är faktiskt bara irrationellt.

Sen för övrigt, likt alla andra tycker jag förstås att det är dåligt att han dog, men inte värre än de tusentals andra dödsfall vi vet sker för att ekonomiska migranter är villiga att riskera sina barns liv för bättre ekonomiska förhållanden i Nordeuropa (Tydligen var hans far på väg till Sverige, som redan med rätta infört fri arbetskraftsinvandring, och som han därför redan hade en legal väg till). Och det var det som hans fars beslut att riskera sin familjs liv för att ta sig norrut handlade om, för hans familj befann sig i Turkiet, säker från Islamiska Statens och liknande terrorgruppers härjningar.

Se även:, Motpol, Fnordspotting1 Fnordspotting2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s