Moderaterna skjuter sig själva i foten- 2 gånger

Nyligen hade riksdagen en omröstning om att erkänna det uppenbara-att Islamiska Staten bedriver en folkmordspolitik mot religiösa minoriteter som exempelvis yazidier och kristna. Då det hela är uppenbart sant och då jag trodde vi alla avskydde Islamiska Staten så borde det varit enhälligt bifall för det.

Men märkligt nog var det bara Folkpartiet (”Liberalerna”), Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna samt 3 moderata ledamöter . Varför de övriga partierna röstade emot är en gåta som jag inte kunnat få någon förklaring, anat än i Vänsterpartiets fall där den utrikespolitiske talespersonen Hans Linde sa att problemet var att det var Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna som drev frågan (Kanske dags för KD och SD att driva en omröstning om huruvida jorden är rund och inte platt…?).

Förutom att komma med en felaktig och märklig partilinje i frågan så valde Anna Kinberg Batra dock att dessutom straffa två av dem som röstade rätt, Niklas Wykman och Hanif Bali genom att ta ifrån dem poster. Den senare är väldigt populär bland moderata gräsrötter, men hatad av vänstern som kallar honom en ”husblatte”. En väldigt olydig ”husblatte” tydligen, dock, för den moderata partiledningen verkar inte gilla honom heller, pga hans frispråkighet och olydighet. Hade de satt partiets (och landets) bästa först hade de befordrat honom, men Anna Kinberg Batra och de andra i partiledningen verkar uppleva honom som ett hot mot deras position så då gör de tvärtom.

Och som om detta inte vore nog har Anna Kinberg Batra sagt att hon utan tvekan hellre samarbetar med Miljöpartiet än med Sverigedemokraterna. Vilket framstår som märkligt eftersom Moderaterna, åtminstone officiellt, ändrat sin politik i den ”hetaste” politiska frågan, asylfrågan, så att deras politik ligger närmare Sverigedemokraternas än något annat riksdagsparti, och betydligt närmare Sverigedemokraterna än Miljöpartiet. När Anna Kinberg Batra ska motivera sin motvilja till samarbete med SD brukar hon därför undvika allt tal om att SD är ”främlingsfientliga” och motiverar det istället med att SD är för den nuvarande regeringens bidragshöjningar och är skeptiska till NATO och många andra former av internationell samverkan. Nu är ju dock MP minst lika avvikande i dessa områden och är därtill klart mer avvikande när det gäller asylpolitik och miljöpolitik.

Ska M locka tillbaka väljare från SD så är det knappast klokt att flirta med det parti (möjligen med undantag för F! och V) som står längst ifrån dessa väljare.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s