Vänstern och ”köpande” av människor

Nu har jag då sett partiledardebatten. Det finns många saker att säga om den, men det mest intressanta var kanske när Stefan Löfven fann sin ”inre Sjöstedt” och gick till angrepp mot ”vinster i välfärden”.

Bland annat så hävdade han att det innebar att barn ”var till salu”. Ehhh, vad? Friskoleföretagen äger inte barnen på något sätt. Det är föräldrarna och staten som har delat ägarskap av barn tills dess de blir vuxna (varefter det blir delat ägarskap mellan de nu vuxna personerna och staten över de själva). Barnen mottar en tjänst, finansierat med skattemedel, en tjänst som närsomhelst kan avslutas.

Det hela påminner om vänsterns melodramatiska och absurda retorik angående prostitution som sägs innebära att sexköparna köper sexsäljarnas kroppar. Vilket är totalt trams, allt det innebär är att sexköparna tillfälligt hyr användandet av vissa kroppsdelars användning under en kortare period, på motsvarande sätt som för övrigt allt köp av andras tjänster innebär att man hyr användningen av vissa delar av anställdas kroppar under en bestämd period. Med vänsterns ”logik” så är alla anställningar i alla yrken ”utnyttjande” och ”köp av andras kroppar”.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s