Vänsterns hyckleri om ”utnyttja tragedier”

Som ni nog alla hört så har en islamistisk terrorist mördat 50 homosexuella och skadat ungefär lika många i en bar för homosexuella i Orlando, Florida. Det finns mycket att säga om det terrordådet, och jag kommer nog återkomma till det senare.

Idag vill jag dock fokusera på det enastående hyckleri som vänstern (inklusive DN som efter ”agendasättande” Wolodarskis övertagande ingår där) uppvisat i frågan när reaktionerna på dådet analyserats.

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump har som de säger det försökt ”utnyttja tragedin” för att främja sin kandidatur och sitt förslag om att stoppa muslimer från att komma in i USA. Något de menar är okänsligt och cyniskt.

Men sen i nästa andetag så börjar samma personer tala om hur det här visar behovet av strängare vapenlagar i USA. Med andra ord, de utnyttjar tragedin för att främja sin agenda när det gäller vapenlagstiftning. De formligen stinker av hyckleri…

Det är för övrigt faktiskt inget fel i sig med att använda aktuella händelser, inklusive även tragedier som detta terrordåd, för att argumentera för åtgärder som minskar risken för att det händer igen (eventuellt är dessa åtgärder inte värda eventuella nackdelar som de innebär men det är en diskussion för varje åtgärd). Däremot är det fel att klandra andra för att göra det, och sen göra samma sak själv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s