Vill vänstern förbjuda SD?

Under senare tid har vi fått höra 2 saker från vänstern:

1) SD är att betrakta som ett naziparti. Detta på basis av att några enstaka företrädare i slutet av 80-talet och början av 90-talet var nazister eller hade en nazistisk bakgrund. Det hela är förstås nonsens.  Inte ens då var SD ett nazistparti för den politik de stod för inte var nazistisk och de flesta inte var nazister. Och sen dess så har man ju anpassat sin politik mot mitten och systematiskt rensat ut alla som uttryckt åsikter mer extrema än nuvarande partiprogram. Man uteslöt till och med hela ungdomsförbundet.

Dagens SD är istället ungefär som sossarna, fast något mer värdekonservativa och invandringsfientliga.

2) Nazistiska organisationer bör förbjudas. ”Nazism är inte en åsikt, det är ett brott” som en sosseminister uttryckte det. Det är också felaktigt. Att tycka om nazism är en åsikt, inte ett brott. Däremot är förstås en praktisk tillämpning i form av förintelseläger ett brott. Men detsamma kan sägas om kommunism. Och med tanke på att bara någon promille eller så av befolkningen stödjer en organisation som Nordiska Motståndsrörelsen (som till skillnad från SD definitivt kan sägas vara nazistiskt) så är de inte ett hot.

Den ej uttryckligen uttalade men ändå illa dolda poängen från dessa båda argument leder dock till syllogismen:

SD är nazister

Nazister bör förbjudas

Alltså: SD bör förbjudas

Detta då om ett parti som en femtedel av befolkningen stödjer. Det är nog också just det som driver sossarna, då de vet att det förstör deras chanser att få majoritet. De bryr sig egentligen inte om de marginaliserade knäppgökarna i Nordiska Motståndsrörelsen, de bryr sig om sin makt. Och för det är de beredda att offra demokratin.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s